top of page
AEnB2Uq2yHbHQxQ-hneyQ245dnc2KMQmhlk2Zowe

КЗ ЛІЦЕЙ "Мрія" 

Про організацію харчування у І семестрі 2017-2018 н.р.

Всього охоплено усіма видами харчування - 830 учнів навчального закладу.

З них гарячим харчуванням охоплено 100% учнів школи 1-4 класів у кількості 697 учнів (сніданок), та вихованці ГПД. Серед них харчуються діти пільгових категорій. Існують всі необхідні документи на дітей даної категорії та видані накази на безкоштовне харчування.

Зали прийому їжі естетично оформлені. У обідніх залах завжди чисто, вологе прибирання проводиться регулярно та згідно графіку. Кожен клас та учень мають свої постійні місця. Інвентар для прибирання промаркований.

Раціональне харчування учнів організовано на основі циклічного перспективного меню, яке обов’язково погоджується директором школи та державною та санітарно-епідеміологічною службою. Перспективне меню складається з урахуванням сезонності (на зимово - весняний і літньо - весняний періоди року) та наявності сезонних продуктів. Медичні сестри постійно працюють над правильним поєднанням продуктів і страв у кожному із прийомів їжі. Якщо на перше передбачено овочеві супи, розсольник, борщ, то на друге планується гарнір із круп, макаронних виробів, комбінований гарнір, а також овочі або соління.

Їжа в їдальнях завжди свіжо приготована, доброякісна, має привабливий вигляд і гарні смакові якості.

Харчування учнів різноманітне і відповідає основному закону раціонального харчування – їжа за кількістю і якістю відповідає потребам організму, що росте.

Контроль добових проб здійснюється щоденно шкільними медичними сестрами двічі на день (сніданки та обіди). Добові проби зберігаються у спеціальних підписаних ємкостях які вкладені в контейнер. Контейнер зберігається у холодильнику при температурі 5-6гр.

Термін зберігання – 1 доба.

Протягом навчального року у школі працює рада харчування у складі:

Комісія у складі: Голова – Фетісова Л.Ф.

Заступник голови ради - Романенко В.С.,

Члени комісії –Федоренко В.М., Пилипенко Л.М., Гончарова С.Л., Стрюкова В.В., призначені наказом №43-о від 01.09.2017 року провели перевірку організації харчування у школі.

Питання перевіряються згідно графіку перевірки роботи шкільної їдальні, та складалися відповідні акти перевірки. Перевірка здійснювалась один раз на місяць.

Comments


bottom of page